Thursday, May 14, 2009

tajuk ape?

assalamualaikum dan selamat pagi semua..brape hari dah ain tak update blog..nak online pun susah dah sekarang ni..sebab ain ade tugas baru kt ofis ni..so memang akan agak busy nak update blog..so untuk yg mesej kt chatbox tu sowie kalo ain lambat reply okie.. =) ain bukak ade laptop pn..insyaallah nanti nak beli laptop pastu nak pakai broadband..tapi kena tunggu 3 or 4 bln lagi la ye..


bosan la..sometimes stress rasenye keje cni..ain keje cni pn sebab tak dapat keje lain lagi..lagi pn ofis ni dekat dengan umah..so ain boleh saving cket..even gaji tak banyak mane kan...at least duit minyak kete tak payah kua untuk pegi keje..jalan kaki 5minit je..ermm tak sampai 5minit pun actually..korang tau tak yg ain takde epf..pastu surat confirm pn takde..tak patut kn..tapi peraturan semua kena ikut..sampai makan kt ofis pn salah..kalo korang boleh terima tak?


banyak lagi nak taip tapi nnt la tunggu ade masa..esok ain nak pegi melaka..ade reunion dengan member2 study kt KUIS dulu..sape nak itut? jom..weekend ni harap2 dapat release tensen..sebab memang stressssss bangat minggu ni..sampai rase nak resign je..tapi takpe..cool..sabar je dulu..nak cari rezeki punye pasal..ok nanti ain update lg if ade mase wokey...daaaaaa~

10 comments:

milimilo said...

wah..bahayenye gmba aku ingin trbang tuh..mcm nak jatuh je..risau tgok..huhu

mAr@ZiEy said...

uish..teruk gak klu keje yg cam tak terjamin masa depan..means EPF takde..hem..ain designer or programmer..klu designer leh la tukar2 idea ngan sy..klu programmer pun leh gak tukar2 info..heh..

Company sy dlu cari designer gak..tp di bekukan coz ade prob..tggu la klu da cair bru sy gtau ek..

::ainbutterfly~ said...

milimilo~haha..mmg dah nak terjatuh aritu..

mar@ziey~tula..keje cni da dekat 9bulan..huhu..=,( designer bukan programmer pn bukan.. wat marketing je..streamyx,p1wimax..ingat pas raye mmg nak berhenti keje..

d i D a_LittLeBaby said...

ain rindu ar..huhuhuhuh.......

::ainbutterfly~ said...

dida..mish u too..
ain busy cket dis week..

JIVEBUMZ said...

sabar la ain di samping berusaha untuk kejayaan pada masa depan

::ainbutterfly~ said...

kak ila..tula mmg sabar je keje cni..pasni dpt keje lg ok cabut terussss

zeal_tech said...

bkn ke dlu kerja designer kat karangkraf ke...??
ke paan silap info....??
adeh.....

::ainbutterfly~ said...

betul la paan..tp tu kontrak je...malas nak sambung lg sebab ade org tua gatal yg salu menganggu..huhu..geli..

Kimy said...

hehe itulah nasib badan, nak buat camna kan... kimy pun datang practical lepak je kat kilang sbb keja x banyak sangat. enginer x bagi keja kami pun relax lah, pastu ckap kami malas plak. hampeh tul..