Monday, May 25, 2009

lepas geram.

adobe photoshop yg aku install dah dibuang..pastu takleh bukak yahoo dah..friendster pn takleh bukak..nasib blog boleh lagi..excel pn dibuangnye..habis aku takleh bukak file excel..kenape la poyo sangat ye..aku pun pelik..semalam time rehat aku dok office edit gambar pakai photoshop..pastu dia tegur "kau nak buat foto ke kerja" aku jawab la balik "kan time rehat"..
bengang betul aku dengan dia tu..
bukan aku je..semua kt sini bengang dengan dia..macam kitorang ni tak buat keje langsung..takleh tgk kitorang senang langsung..dah la makan pn tak boleh..pernah time tu kul 2pm..aku makan ubi kt ofis..beli kt depan tu..dia boleh sound aku..sambil cekak pinggang lg tu..pastu monitor aku ni dia pusingkan bagi nampak dari tempat dia..ape kes??dah la asyik kua masuk ofis je..pening kepala kitorang tgk dia..jalan berbunyi2 macam nak kitorang tau yg dia tgh jalan dpn kitorang..ade aku kisah kau nak jalan depan ni ke? takyah la nak hentak2 kaki kuat2..kalau banyak benefit aku dapat keje sini takpe gak..
ni dah la takde EPF,pay slip takde,
surat confirm takde..dah habis customer kitorg contact..dah tu nak call sape lg? kang bill tepon tinggi bising plak..berkire sgt..nak wat keje ape lg?
dah ptg2 cket bkak2 gambar pn salah..
pegi keje lewat seminit pn salah..kalo nak kitorang ikut kau punye peraturan tu kau pn kena la ikut peraturan company yg betul..bagi epf bagi surat confirm bagi payslip kitorang..kitorang boleh ikut peraturan asalkan baik..gaji basic dah la sikit..nak cuti pn kene potong lagi..buat keje kt luar pn dpt sehari rm20 je berpanas dr pg ke senja..makan tak di support..kesian akak ni..ayah sakit pn susah nak cuti..cepat la dapat keje lain..stress aku keje cni...mak....nak balik kampung...dah 2bln tak balik..uwaaaaaaaaaaaaaa......
kalo aku cakap kt tepon dgn family ke mr anas ke mst pandang macam aku salah beso je..
kalo ade yg terlibat baca biar la..lega aku dpt tulis kt sini..ni baru cket..nk cite mmg ade 1 je kebaikan aku keje sini iaitu dekat dgn umah..yg lain mmg tak dpt ape..

13 comments:

asna cute said...

Sis baik benti jer keje.. dripd tension jer~

::ainbutterfly~ said...

mmg nak berenti ni..pas kawen nk berenti trs..sabar je lg ni..sbb byk nk pakai duit..

JIVEBUMZ said...

erm tula nk wat cemana dapat lak boss yg kerek cmtu.. sabar yer ain

Syed Mohd. Aiman said...

nak portable Photoshop ???

n open office (dia ada mcm excel)

nak tak?? untuk mudahkan kerja ?

mAr@ZiEy said...

ain..cian yer..cr la keje lain..klu u minat..ade job kosong kat Microsorp Technology..company besar..bos ok..tp xtau la u minat ke x..

babymiLosh said...

aloh2...
nakmoh tencen2 k sis..
xbek utk kesehatan dan kejelitaan..
heheee~~

::ainbutterfly~ said...

portable photoshop?mawu2..open office dah install..=)

::ainbutterfly~ said...

dimanakah Microsorp Technology? mg tgh intai2 keje lain ni..nk keje yg terjamin cket..
tak tensen dah..tp ngantuk+bosannn..

kimomoto kozaima said...

saman jek dia tu huhuh...saman dia sejuta baru best leh g honeymoon kat paris nnti ngee~

::ainbutterfly~ said...

betoi3..kan salah besar kalo tak bg pekerja EPF..repot br tau..

missy is her name.turning 8teen dz year.well wt cn i say,hope u all njoy reading my blog && dun 4get 2 cmnt oke ? said...

chow mmg cmtuhh kak ain..saboo jee ahh !haha

kimomoto kozaima said...

huhu cantiknye wallpaper blog yang bru nih...cam ada semangat bru jek huhu

::ainbutterfly~ said...

ye katrina..chow tu bos kesayangan kat la kan..

kimo~semangat baru?hihi blm ade semangat baru la maa..