Tuesday, May 26, 2009

boleh tak?

boleh tak ain nak semua org sayang kt ain? boleh tak ain nak family yg sgt bahagia hidup dalam kehidupan yg sederhana? boleh tak ain nak suami yg betul2 menyayangi ain,ambil berat pasal ain,jaga n pimpin ain sebaiknya? boleh tak ain nak suami yg tegur ain bila ain salah,tenangkan ain bila ain sedih,sejukkan ain bila ain marah? boleh tak ain nak rasa dilimpahi dgn kasih sayang org yg ain sayang setiap masa? boleh tak ain nak seorang pendengar yg baik n teman yg setia bila ain memerlukan seseorang? boleh tak ain nak seseorang yang boleh memahami isi hati ain?boleh tak ain nak rasa bahagia tiap masa? boleh tak ain nak sebuah notebook dell kaler pink? boleh tak ain nak prime lense utk camera ain? boleh tak ain nak kerja kerajaan yg boleh menjamin keluarga ain nanti? boleh tak ain nak peluk mama,abah n adik2 ain sekarang? boleh tak?

baiklah~

ain ade 1 pengumuman untuk semua..insyaAllah pada 2ogos2009 nanti ain akan diijabkabulkan dengan mr anas zuhair..kt rumah ain di kampung gajah,perak..majlis akad nikah akan berlangsung pada pagi ahad tu..lepas tu majlis kenduri..ain minta korang doakan semua urusan berjalan lancar dan dipermudahkan ye..siape sudi jemputla dtg..kad insyaAllah weekend ni siap..

abang..
syg harap abg dapat jadi suami yg TERBAIK selama lamanya..syg harap abg boleh jaga,pimpin syg SEBAIKNYA..syg tak harap hidup yg mewah pn..cuma kasih sayang dan perhatian abg yg sgt2 syg perlu..syg harap akan dpt rasa dilimpahi dgn kasih syg abg tiap masa..syg janji akan cuba jadi isteri yang baik dan taat pada abg..syg nak kita ada PERSEFAHAMAN,TOLAK ANSUR..syg nak kita didik anak2 kita nanti jadi anak yg bijak,soleh dan solehah..syg harap tak terdetik sikit pn penyesalan dalam hati ni pilih abg jadi suami..

Pernikahan menyingkap tabir rahsia
Suami isteri inginkan keluarga yang bahagia
Dan mengharapkan sebuah bahtera indah
Untuk bersama belayar ke muara

Pernikahan, menginsafkan kita
Perlunya iman dan takwa, meniti sabar dan redha
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan
Susah mendatang tempuhi dengan tabah

Isteri janji telah dipateri
Diijab kabulkan dan dirahmati
Detik pertemuan dan pernikahan
Yang dihujani air mata kasih
Demi syurga Ilahi

Suami jangan menagih setia
Umpama Hajar dan setianya Zulaikha
Terimalah seadanya yang terindah
Di lubuk hatimu
Isteri adalah amanah buatmu

Pernikahan mengajar tanggungjawab bersama suami dan isteri

Isteri hamparan dunia
Suami langit penaungnya
Isteri ladang tanaman
Suamilah pemagarnya
Isteri bagai kejora
Suami menjadi purnama
Tika isteri beri hempedu
Suami tabah menelannya

Tika suami terteguk racun
Isteri carilah penawarnya
Sungguh isteri rusuk yang rapuh
Berhati-hatilah meluruskannya

23 comments:

kimomoto kozaima said...

tahniah ngee^^ harap2 time tu sy dah beli dslr huhu..harap2 la
nnti kasi peta tau ain senang ckit nk pegi ^^

♥ Cik Ca said...

huaaaaaaaaa...
besh nye da nk kawen..
hehehe.. neway cOngrat2...

Kimy said...

ain, jgn lupa send kat jmputan kat kimy, x pun peta ok jek. inshaallah kalau ada rezeki kimy akan p kenduri ain.

MH said...

sonoknya...

eyena amir said...

wow..besnye nak kawen da..huhu...congratz ain...moge hepi2 alwiz..

manja04 said...

tahniah2...cgrats2...ak doakn agr koang kekal hingga ke hujung nyawa...sowi xdpt dtg weeding..ak dh fly blik s'wak hihihi...haaa tgh drh manis ni...jgn naughty2 au...take care

mAr@ZiEy said...

ain tahniah..
moga perhubungan ain kekal hendak yer..

::ainbutterfly~ said...

kimo n kimy..insyaallah..ain mst jemput korang..nnt ain kasi kad okie..=)
thanks cik ca.. =)

::ainbutterfly~ said...

MH~aminn..moga2 akan selalu sonok..hihi..
eyene,mAr@ZiEy~ thanks..doakan ain bahagia dgn mr anas ye..=)

::ainbutterfly~ said...

manja~alaaa...tula khai,korang tak dpt dtg la wedding kitorg..tp hopefully raye nnt dpt jumpe taw..

@rE-LonG said...

Waa..bestY...
Ain pn da nk khawin da..
congrate yer..
insyaallah smoga sgala persiapan berjalan lancar n kT doakan ain bhgia bsma Mr Anas hingga akhir hayat yer ain =)
Tahniah sekaLi lagi =)


n come visit my bLog =)

JIVEBUMZ said...

tahniah ain!! semoga mimpi ain akan jd kenyataan tak lama lagi.. selalu lah berusaha mudah-mudahan dipermudahkan Allah segala perjalan idup ain yer...

::ainbutterfly~ said...

@relong,jivebumz ~ aminn..moga doa2 tu dimakbulkan..thank u so much.. =)

asna cute said...

Wahhhh lama tul asna nak tgu en3 pasal tung nie yea..
mybe sis dah lupe kot hehehe
Psst nti jgn lupe jemput asna ek..
kat kmpg Gajah tu kat area mane yea?? teluk intan ek?

Nti reply kat asna puye chat box bleh?

thanks~ =))

::ainbutterfly~ said...

yela..lupe..hihi..
haah dkt dgn teluk intan..ok nnt sis rply kt c.box asna =)

babymiLosh said...

wowieeeee~~
pasni nnti kak ain buh entry gamba baby2 chumel pulaa.. heeeee :)

may evthin goes smooth on dat luvly day yer :)

::ainbutterfly~ said...

babymiLosh~ thank u so much..mmg tak sabar nak dapat baby..weeeee... tawen pn belum..ngee~

nazri.sensei said...

wuhuu...
slamat pengantin baru..
haha..

~honey_nurhaliza~ said...

akak doakan ain akan bahagia ok smpi akhir hayat...nak kad jemputan voleyhh???

::ainbutterfly~ said...

thanks nazri..tp belum pengantin lg maa..
tenkiu kak hani..dun wory nnt ain mst bg akak punye kad tu..=)

chentanuriz said...

huhu..sebak dgr luahan rase hati ni...
smoga b'bahagia nti ye sis ain.

myzira said...

Salam.. salam ziarah..entry ini membuat kan saya merasa sayu dan seakan mahu menitiskan air mata... seperti ain.. zra juga punya impian yg sama.... moga kita sama2 bahagia dunia dan akhirat.. bersama keluarga bahagia.. amin...=)

tia said...

bestnye..nikah