Thursday, October 29, 2009

kehidupan sebagai isteri..

Segala puji bagi Allah yang Maha Sempurna..sedar tak sedar dah hampir 3bulan ain bergelar isteri..kadang2 macam tak percaya pn ade..tapi ini realiti bukan fantasi ye kawan2..ramai yang tanya ain dah pregnant ke belum..ok disini saya ingin menjawab juge ye..bahawa saya masih belum mengandung lagi..saya sangat lah menginginkan anak tapi masih belum ada rezeki..lagipun awal lg..rilex la..nak kate tak sabar memang tak sabar sangat nak dapat baby..tapi kena sabar la..huhu ape aku tulis ni..ok2..senang2 doa2kan la kami cepat2 dikurniakan cahaya mata..adik2 ain kt umah tu lagi la..berpuluh2 kali tanye bila nak ade baby, dah period ke..huhu..adik2ku itu sungguh tak sabar mahu anak buah..biasela ain pun anak sulong tu yang excited sgt..lagipun kakak ipar ain iaitu kakak kpd mr anas tengah pregnant anak 1st dia..dah nak masuk 6bulan pn..ain pun excited tgk pewut dia yang semakin comel itu..ngee~

sekarang ni rutin harian ain adalah melayan suami dan buat kerja2 rumah..memang sangat bosan sebab dari pagi ke petang dok sorang2 kt umah..tiap hari sangat la tak sabar menanti suami pulang..actually ain ni jenis yang lambat cket nak sesuaikan diri dengan keadaan baru..tambahan plak dok umah mertua..segala galanya adalah baru bagi ain..kalau dulu dok umah bujang boleh buat suka hati tapi tidak sekarang..harus lebih sopan dan teratur ye kawan2..takde la, maksud ain dulu jaga diri sendiri jela tapi sekarang kena jaga suami paling penting..kena gosokkan baju, masak, basuh baju and all those things la..tapi alhamdulillah ain dapat suami yang pandai buat kerja2 umah..mr anas bukan lelaki yg kekok di dapur..mengemas, membasuh semua dia boleh buat..thanks to my mother in law sebab mendidik anak2nye sebegitu..hehe..sebab ape, adik beradik mr anas sorang je pmpuan..so yang selalu tolong kerja2 rumah anak2 lelaki la kan..hopefully bila duduk rumah sendiri nanti ain takkan keseorangan membuat kerja2 rumah..sebab bab mengemas mr anas cakap itu kerja dia.. I like~
tp kadang2 mr anas ni agak cerewet..ain jenis yang tak kisah..nak tawu tak, kalau lipat baju tu mst dia suh ain lipat elok2 je..kalau boleh dia suh letak pembaris biar lurus agaknye..hikhik..ain plak janji dah lipat, susun dalam almari, done..tapi mr anas pernah lipat balik baju yang ain dah lipat..haha..cadar mesti selalu dalam keadaan tegang ..bilik air every week dia akan berus..kipas takkan berhabuk..huhu..sejak kemasukan ain dalam bilik mr anas ni bilik jadi agak tak tersusun,,bukan ape, baju ain sangat la banyak..tak muat almari so kena gantung kt besi penyangkut baju yg salu korang letak kt umah2 bujang tu..ni pn banyak lagi baju ain yang masih belum di ambil kt umah sewa..kak ila aka jivebumz,sowie ye..nanti ain dtg amik..takde mase la nak amik..dari hari tu dok tangguh2..ok sambung citer..ain juga bersyukur sebab dapat family mertua yang baik dan best..sporting sangat..mak n abah mertuaku adalah cikgu dan parents yang baik..i wish my family akan jadi sebahagia family ni..

1disember nanti ain akan start kerja..hopefully ain ok kat tempat kerja baru nanti..kena mengajar dan berhadapan dengan budak2..awwwwww! suke~ jangan nnt ku gigit budak2 itu cukup la..ain dah tak larat dok umah sorang2 lagi..mr anas pn sibuk bekerja..dah la ain ni sangat sangat manja dengan mr anas..sowie abg hari2 kena layan isterimu yg keanak anakan ini..tapi tula yang membuatkan abg salu gelak kan kan..ngee~ ain pun tak tau cam mana nak kurangkan sifat ni..memang ain manja sgt dgn mr anas..yela, sebab ain tak pernah dimanjakan oleh mak abah ain..anak sulong, adik ramai lak tu..tu yang dgn mr anas ain seolah2 macam budak kecil yang selalu inginkan perhatian, nak dilayan, didokong..kalo mr anas tak layan mule la ain merajuk..hehe..harap2 dah ade baby nanti hilang la perangai tu..

lastly to mydearhubby, i love u soooo much..thanks sebab menyayangi dan menjaga sayang sebaiknya..


10 comments:

JIVEBUMZ said...

wow kisah isteri yg baik nie..hikhik ala pasal barang ain tu tak pe bile2 mase nak datang bitau la yer sebab weols dah tukar mangga pintu depan tu dah rosak.. erm tak pela blom ade rezeki lagi kan nanti ada la baby tu yer.. sabar tau! kalo ain dah kawen 3 bulan bermakna dah 3 bulan kite tak berjumpa kan.. huuu jap jer kan masa berlalu.. neway semoga ain tabah mghadapi liku2 kehidupan sebagai suami isteri yer! jgn majuk2 taw :P

Anonymous said...

hahaha..
best giler bace blog ain..

jage mr anas elok2 ye..


regards,
syuhadah.

S u H a I d A said...

suka baca blog ain..=)

::ainbutterfly~ said...

haah lame tak jumpe kak ila kak ina n kak zai kan..mmg takde mase nak dtg sane..

thanks adah n suhaida =)

♥ QaseH ♥ said...

kiter suka bc blog ain,,,

sabar la bru 3 bln kawen,,,masih awl kan,,,berdoa jerw,,

ain cikgu ker???

::ainbutterfly~ said...

thanks qaseh..haah awal lg kan..ain sabar menanti..

mengajar budak2 tadika aje..praktis.. =)

Anonymous said...

wahahaha...bagus2.. keep it up..

~PakKaramu~ said...

Do'akan saya selamat mengerjakan haji

CoOkiE MoNSter said...

Memang sangat sweet la ain n hubby. hehe... semoga berkekalan dan bahagia selalu. jgn risau2..Insya Allah ada rezeki nak dpat baby tak lama lagi. hehe..

::ainbutterfly~ said...

aminnn...insyaAllah..