Monday, March 14, 2011

papamamababy :)

ok..lame gile kan tak update blog..ade niat nak update tp asyik tangguh2 lastly malas..
tak tau nak tulis ape actually. tp rasenye elok aku tulis pasal pengalaman n keadaan aku yang tgh mengandung nk masuk 7bln ni..khas jgk untuk tatapan anak yg dikandung bila dia besar nnt insyaAllah..kalo wujud lg la kan blog ni..

5bln permulaan kandungan aku ms yg paling mencabar..mmg aku mabuk agak teruk..makan pn tak lalu..kalo makan sure muntah balik punye..bau pelik2 mmg takleh hidu langsung..paling tak tahan bau minyak rambut hubby aku..nasib bkn bau badan dia..sebab bau mr anas even dia jarang pakai perfume tp i likeee..wangi..wangi ke??hikhik~ sepanjang hr keje aku tido je..mmg tak larat buat apa2..berdiri pn rase nak tumbang je..bkn stkt tu..takleh masak, takleh bau org masak pn..mst nak muntah..badan rasa lemah sgt2..smpai berat bdn aku pn turun..aku dgn dunia sendiri je..alhamdulillah dapat suami yg understanding..keje2 umah byk dia yang tolong..thank u sayang..love u so much..mengidam?? aku rasa takde la mengidam trk2 sgt..cume ade la yg aku teringin nak makan..mr anas pn akan cuba dapatkan ape yg aku nak..tq again darling..

ok, hari ni 15march 2011 dah 28weeks baby dlm perut ni..means nk masuk 7bln tak lame lg..last saturday dah pegi scan, buat urine test n test darah skali..tapi baby still takmo tunjuk dia boy ke girl..tp takpe,mama n papa tak kisah janji baby sihat..2kali scan dah baby mcm malu2 dgn mama n papa dia..last month scan baby tgh sujud..this month baby tak tunjuk muka..malu sgt ye sayang..mama n papa nk tgk baby la..bukan org lain pn..tp baby mmg aktif sgt skrg ni..tak reti dok diam dlm prt mama ni..mama pn suka sgt tgk perut mama gerak2..teruja sgt..kdg2 mama tergelak sorg2 bila baby gerak2..kdg2 mengalir air mata mama bila fikirkan ada anak mama dlm perut nih..mama nak anak mama jd anak yg baik ok sayang..anak yg rajin, bijak, dgr cakap mama n papa..

seriously aku tak sabar nk tgk baby ni keluar..macam mane la rupa dia nnt kan..mcm mama dia ke or mcm papa dia..tapi rasa risau n takut pn dah mula menyelubungi..yela 1st time nak rasa sakit bersalin..huh! dah2 takmo fikir..kang fikir2 mmg makin takut..aku cume perlu fikir yg semua org akan rasa sakit bersalin tu..moga2 Allah permudahkan segalanya..hari2 aku cakap kt baby jgn sakitkan mama mase bersalin nnt..moga2 baby dengar cakap mama..aku harap Allah beri aku kekuatan n kesabaran untuk terus menjaga n membesarkan amanah ni..

makan..makan..makan..yes aku mmg kuat makan skrg..badan aku tak naik sgt..ramai ckp camtu..naik tang perut je..cincin risik n tunang pn aku still boleh pakai lg..dah brape tahun dah cincin ni..tp berat aku dah naik lbh 10kg tau..nurse pn mcm tak percaya..siap suh timbang lagi..hehe..agaknye sbb sbulan dua ni aku salu makan roti canai n roti telur breakfast..maunye tak naik berat badan..perut pn setakat ni takde stretch mark..kire licin lg la..hikhik..tp aku rasa dah tegang btl perut ni..ade la nmpk cket urat2 biru..seram gak tgk..kdg pas mkn rasa nk meletop je perut..badan pn dah start sakit2..susah nak tido..kadang2 kaki cramp, senak perut, lenguh2 badan..tu normal la kot kan bg ibu mengandung..mlm2 pn baby salu kacau mama dia tgh tido..skrg before sleep aku akan pesan kt baby jgn kacau mama tido ye sayang..ajak dia tido skali, ajar baby baca doa tido..moga2 dia ingat..mmg selalu penat gak skrg ni..yela dah malam susah nk tido kan..dengan keje yg mmg sgt memenatkan skrg ni..moga2 aku lebih kuat n sihat..

dah la kot..ngantuk plak lame2 ngadap laptop ni..lenguh dah badan..next time sambung lagi..kalau rajin.. :)


baby 28weeks



muka ibu mengandung yg tgh mengantuk..mata pn sepet..tak tembam pn kan kan kan?? hehehe.. see see, eye shadow n eye liner tu..saya suka bermekap skrg ni.. :p

3 comments:

♥ QaseH ♥ said...

nomey sekarg ni,,,i like la dear

James Buns said...

semoga tuhan mempermudahkan urusan d dunia dan akhirat.

ogy ujie said...

mesti bby girl tu..