Wednesday, July 1, 2009

tak sabar ke?

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada sape2 je yg rajin bace entry ni..time kasih la byk2 ye..ain ade 1 cite ni..tapi korang jgn gelak taw..isnin aritu ain cuti..nak pergi buat hiv test pastu mr anas nak amik borang nikah kt pejabat agama kg dia..kt jenjarom tu je..dkt dgn banting..kebetulan plak nak hantar adik ain ke pudu..dia ikut la skali..mule2 amik borang kt pej agama..pastu pegi la klinik kesihatan tu..smpai je ctu mr anas dah takut2kan ain..ayoookk..japgi kene cucuk..ain yg mule2 ok dah terusik cket la..ain mmg takut jarum wokey..haha..mase form3 dulu pn pengsan..kekeke..sbb time tu ain puase..dah tau camtu b4 amik darah tu ain makan la banyak2 cket..bile nurse tu cucuk je ain ok lg..buley cover lg (sambil pandang syiling..haha) pastu darah tamo keluar plak..adoyai..ain dah mule dubdabdubdab (takut kene cucuk lagi dong..)..skali nurse tu pegi picit jari ain..ala cam korang salu picit ubat gigi kalo dah habis tu..bile pndang je nurse wat camtu pastu nampak darah ain terus lembik..tapi cover lagi..settle..nurse suh panggil mr anas..ain panggil la..pastu ain terus terduduk..nampak banyak bintang2 berkerlipan..pastu sume jadi putih..mata pn nak terpejam..pastu nurse tu tampar2 manje muke ain..bangun dik bangun..ain jadi separuh sedar..tapi boleh nampak mr anas tgh gelakkan ain..dalam hati siapla hang pasni..tadi menyakat aku pastu gelakkan aku ye..nurse papah ain baring kt katil..pastu baru la betul2 di alam realiti..dorang gelakkan ain..cam mane nak kawen ni dik..hiv test je pn buley pitam..takut sgt ke..doctor pn gelakkan..pesakit yg ade kt ctu siap tnye ok ke ok ke..hey aku ok la!! dalam hati uwaaaa...malunye tak terkata..mr anas tak habis2 gelakkan..dia tau ain mmg takut jarum pastu lembik tgk darah buley gelak plak..geramm!! nurse tu cakap kt mr anas cam mane la aku bile nak bersalin nnt..korang doa2 la semangat ain ni kuat cket..ekceli ain tak sabar nak ade baby taw..beshnye dapat peluk jasad yg susah payah kite jaga dalam pewut..tambah plak dpt tawu kak lia akak mr anas dah pragnant 1st baby..excited taw! ihiks~ kawen pn sebulan lagi dah tak sabar nak baby..

11 comments:

honeysour's blog said...

hahahaha...

lawakla ain ni...

kalau kak nana ade, kak nana pun gelak tau...

kahkahkah..

nak gelak lagi...

kahkahkahkah...

::ainbutterfly~ said...

uwaaaa...kan da ckp jgn gelak..malu taw time tu..pasni tamo g dah klinik tu..

Wanie-san said...

tumpang lalu....
**dlm hati tahan gelak...hahahaha

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
ifa pn x penah amek darah kat sepital tuh..
takut jarum jgk..
mst sakit kan kan...

~Insan Biasa~ said...

akak tak gelak dik non....senyum2..sengih2 jer....

tapi...

ekekekek

::ainbutterfly~ said...

sakit gak nurse tu picit2 camtu..tp takpe..bersalin nnt lain kan kan kan..jgn la gelakkan ain..kalo nurse tu tak picit cmtu ain tak pengsan punye..

asna cute said...

laaa hehehehe nie yg wat mranas mkin syg nie ke hehehe.. comel yeaaa~~

heheehe =))

::ainbutterfly~ said...

yeah mr anas mmg sgt sygkan ain..hihi..and i love him too..

kimomoto kozaima said...

saya takut jarum hehe....

huhu bleh ek jdik cmtu, kekeke..

JIVEBUMZ said...

lor takut jarum rupanya..tak sangka.. hikhikhik tumpang gelak sekaki..hihi

haaa tak sabar nk dapat baby nieee... neway dah maju selangkah yer dah wat hiv test.. pepon semoga segalanya berjalan lancar!

cikYANchoco said...

hye u.. thx follower bloggy choco.. :) sowie late sikit tgk blog u.. bit bz ouh.. :)