Wednesday, March 25, 2009

tak puas hati

weekend aritu ain bersame dgn encik anas ade job..kitorang jd photographer kt umah org kawen..tapi yela ni 1st time wat camni..so ain dah agak mst kami tak berpuas hati dgn hasil kerja..bile dah transfer all the photos dlm laptop baru la nmpak jelas cam mane hasil kerja ain..huh! sangat tak berpuas hati..bile nak edit in photoshop plak jadi kering idea..aaaaaaaaa....nak wat cam mane ni..... mase sampai kt umah pengantin aritu ok lagi..cakap kt diri sndiri ok i can do this..lagipun mmg minat ain in photography..so just snap je dulu ape yang patut..tp yg paling tahpape bile time nk suh pengantin posing tu yg tetibe jadi blur..nak wat gaye ape ni ye...adoyai..bengong sebentar..yela,mane boleh buang mase pengantin..dah la dorang ramai kawan..jap2 ade je yang datang nak jumpe..siap semua letihnye tuhan je yang tau..yela kan, mane boleh nak terlepas snap aksi penting..rugi la nnt..weekend ni kene amik gmbar kt umah pengantin lelaki plak..hopefully we can improve.. ni je satu gambar yg ain betul2 puas hati..without editing..kalo korang ade idea nak edit or wat cam mane boleh la bgtau ye..thanks..nnt next week ain upload plak foto kt umah pengantin lelaki..

5 comments:

Uncle said...

kecian .. tak puas hati yer .. erm ... kalau salah silap lighting just main ngan lightroom .. adobe jgak .. tp kalau composition silap .. try cek lighting and arrangement :)

Nurul Ain binti Mohamad Yusop said...

sebab nervous trs hilang segala yg ade dikepala..haha..1st time jd wedding photographer..

JIVEBUMZ said...

tak pe leh improve lagi.. rajin2 jenguk fotopages photografer yg lain musti dapat idea lagi.. kan ain terror edit gambo..hihi

kimomoto kozaima said...

cube try pakai extnsn flash harganya dalam Rm200 je bru cerah ckit..klu saya, sy beli je biar makan meggi hari2 pon x pe...huhuh

::ainbutterfly~ said...

yeke..ade flash murah ye...ok2 nnt sy cari..ngee~