Thursday, October 14, 2010

good news!

Alhamdulillah... takde kata lg yg dapat aku ucapkan selain tu..lebih 2minggu lepas mmg aku ade rasa nak period..tp seminggu lepas tu still tak period lg..sampai la kelmarin 2minggu lewat period..selama ni tak pernah selewat itu..last week plak tetiba demam..batuk n selesema..badan plak rasa lain je..memang dalam hati ni tersangat berharap ade rezeki utk dapat baby..tp aku cube gak pujuk diri untuk tak terlalu berharap..sampai la kelmarin aku n hubby pergi jusco nk beli pregnancy test tu..tp tak berani nk test..nervous sangat2! pagi tadi aku pn memberanikan diri nak test..dengan berkat hari jumaat ni..sebab malam tadi pn aku tak berapa boleh tido..batuk teruk,sakit tekak..pastu aku hampir2 nak terjatuh dalam bilik air..alhamdulillah takde pape berlaku..so bangun pagi2 dengan mengigil satu badan aku pn test senyap2..pastu terus kua 2line..mule2 aku fikir betul ke ni?? bila check blk memang positif..mr anas terus terdiam macam tak percaya je..pastu dok tersenyum je..i now he is sooo happy..even dia tak melompat kegirangan..then aku terus bgtau mama n abah..pastu ma n abah in law plak..

hari ni aku asik tersenyum kambing sorang..mule dari drive nk g keje pagi tadi..macam2 perasaan..berdebar2, takut, gembira, excited..yg menakutkan aku ialah environment tmpt keje aku nih..yela keje aku mengajar budak2..tau2 jela budak 4,5 n 6 tahun cam mane..mane reti dok diam..pastu hari2 turun naik tangga..nak meninggikan suara mengajar budak2 ni lagi..serius mmg minggu ni rasa penat sangat2! sumpah tak tipu..before ni ade 4 org teacher mengajar genius aulad ni keguguran..bayangkan la..mau taknye hari2 kena menjerit kt budak2..nauzubillah..minta2 aku dijauhkan dr benda2 buruk..
aku baru teringat yg last period aku hari tu after mandi aku minum susu kambing blend dgn kurma..sebab penah dengar ustaz suggestkan camtu..tak sangka skali try terus jadi..alhamdulillah..aku paksa mr anas minum gak susu tu..even dia mmg tak suka minum susu! haha~ yela, ade beberapa org tau kan ape yg jadi kt aku 4 5 bulan lepas..untuk yg tak tau aku cite la ye..aku pegi berurut pastu demam 2minggu..teruk sgt..sampai susut badan..sampai aku bleeding..pegi klinik aku pitam..doc tu suh pegi hospital sbb tak tau ape mslh aku..bile berubat balik rupa2nya peranakan aku dah kt tepi..ya Allah..mmg aku takut sgt masa tu..aku berubat kg kg dgn hamba Allah yg blh dipercayai..dia pegang cket je prt aku tak lame tu dah ok..

ok..sekarang ni aku kena jaga diri baik2..takleh makan suka hati..aku akan cuba kawal emosi supaya tak efect kt baby nnt..jaga mulut,tingkah laku,perlakuan dan hati..moga2 nurul ain bt mohamad yusop diberikan kekuatan dan kesabaran..aku tak kisah sgt boy or girl yg penting nnt jadi anak yg baik..aku akan jaga dan didik anak aku nanti sebaiknya supaya jadi anak soleh solehah..JANJI!

11 comments:

honeysour's blog said...

tahniah ain. jaga diri baik2 k.. buat permulaan ni, g farmasi beli asid folik. untuk tumbesaran baby.

asna cute said...

alhamdulilahhh! =))

Wanie-san said...

alhamdulillah...
jaga diri.makan makanan berkhasiat..
jgn stress2 ye...:)

deeya_shouranlee said...

waaa.. bestnyer kak ain.. tahniah... taak sabar nak tunggu baby, mesti sangat cumel macam akak.. (-_-*)

Farie Amrah said...

farie x tau tgk bnda tu coz blm kawin lg, blm pnh try.

tp dh sumer kte bakal ader baby.
alhamdulillah. tahniah.
dh kuar baby nnt didik sebaik nya kearah keIslaman. doa yg tebaik utk akak.

::ainbutterfly~ said...

k nana; tenkiu..ok sok mmg nk g farmasi n klinik..
asna; moga2 pasni asna plak ye..
wanie; orait dear..thanks.. =)
deeya;tenkiu..moga2 comel dan soleh solehah.. =)
farie; haah kalo 2line mksdnye positif..tenkiu.. =)

rimieilya said...

tahniah ain...lama dah xbc blog ain..im happy for u

jaga diri dan kandungan baik2 ye

♥ QaseH ♥ said...

tahniah ain,,,akhir nyer termakbul doakan

eliana_adnand said...

alhamdulillah..
tahniah yang! jg diri baek2 tau! ;)

::ainbutterfly~ said...

rimieilya ,qaseh, eliana; tenkiu so much..doa2kan ain n baby sihat2 je ye.. =)

-ApPLe SoURz- said...

thniah kak ain.. :-)