Saturday, May 1, 2010

masa itu semakin hampir..

Salam alaik semua.."cepat betul masa berlalu kan..jap je dah nak keje esok.." ayat ni mesti salu kua dari mulut kite semua..seminggu tu kejap sgt kite rasa..apatah lg sehari..pejam celik je kan..kite mesti tau yg masa terasa begitu cepat berlalu tu adalah salah 1 tanda hari kiamat..setahun bagaikan sebulan, sebulan bagaikan seminggu, seminggu bagaikan sehari..
tak tau cam mane nak luahkan ape yg ade kt hati nih..seminggu dua ni asyik terfikir2..cubela bayangkan kalo tetiba kita bangun pagi pastu tgk matahari dah terbit kt barat..apa perasaan kite time tu? mesti penuh dgn seribu satu rasa kan..menyesal sebab kita tak gunakan masa yg ada ni utk perbanyakkan amal kita..tapi time tu dah tak guna lagi..masyaAllah..ntah la..tak tau nk cakap cam mane..rase takut sgt2 bile terbayang keadaan tu..dosa2 kita dgn manusia, ibu ayah kita, kawan2..dan paling penting dgn Allah..kadang2 kita lewatkan solat, leka dgn macam2 kt dunia ni..Astaghfirullahalazimm..aku pn sama jugak..selalu lupa..kadang2 kita pentingkan perkara lain dr yg lebih penting..dgn kawan2..kadang2 tanpa sedar kita mengumpat, menyakiti hati org lain..dgn suami,mungkin juga kadang2 ada tingkah laku atau percakapan kita yg mengguris hatinya..mungkin juga banyak..ya Allah..laju plak air mata ni..belum lg dgn ibu bapa yg dari kecil bersama kite..mesti bertimbun salah kita kan???saya doakan saya,suami saya,keluarga saya, dan anda semua diampunkan dosa2 dan berbahagia dunia akhirat..
oklah, minggu ni insyaAllah aku n hubby akan start angkat barang2 nk pindah rumah..dekat sikit dgn tempat keje..semalam dah beli sikit barang2 keperluan..set bilik tido pn dah order..2minggu lg baru smpai..kalo korang rajin tolong la listkan barang2 lain yg perlu..semalam bila nk beli barang baru la nampak banyak lg sebenarnya yg kena beli..pening kepala plak sebab tak buat list dulu..alhamdulillah hadiah2 dapat mase kawen aritu byk membantu..teringin plak pegi ikea..tp semalam dah tak sempat nk ke sana..moga2 kami dipermudahkan dan dimurahkan rezeki..sekian~

6 comments:

naz said...

sama merasakan nya :)

~ tQa ~ said...

slmt mengemas kak ain;) bestnyeee pindah umah baru:))

::ainbutterfly~ said...

naz; =) =) =)
tqa; tenkiu tqa..meh2 tlg meh..

~CPM honey_nurhaliza~ said...

uwaaa dh lama x masuk sini...ain sihat x tuh?? eyh dh ada isi lom?? pindah umah ktne tuh?? keep in touch yaaa..:) muuahh

JIVEBUMZ said...

nie yg buat akak tak sabar nak pindah umah baru nie!

tak pe beli cket2 dulu nti ade rezeki lebih beli la lagi barang2 umah tu

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu kunjungi blog saya ya?? :)